FACEBOOK D AWANA MULTITRADE

PERKHIDMATAN KAMI

PERKHIDMATAN KAMI

UNTUK MAKLUMAN

UNTUK MAKLUMAN

Sep 7, 2016

TIPS JAHITAN DIWAKTU MALAS



Ni tips berdasarkan kesilapan pengalaman saya menjahit baju anak .. ..

Tips malas yang saya gunakan :

1. Malas tukar benang .
Sebabkan baju ni ade 2 warna.. jadikan saya tindih je semua bahagian dengan dua line jahitan pada poket, leher dan lengan dengan benang biru cair.. Kalau tindih sekali nampak mcm malas..Jadi tindih 2 baris jahitan nampak mcm design hehehe..janji kemasan jahitan kena bagi sama ye

2. Lapik Leher
Konon2 malas nk jahit silang pangkah jadi buat siap2 lapik ke belah luar pastu jahit tindih 2 garisan bior nampak mcm design..dah alang2 bertindih tu ikut suka korang la nk buat garisan macamana pun

3. Kain tak cukup
Disebabkan kain biru cair nak buat bahagian tangan tak cukup.. jadi saya guna kain corak leher buat tgn.Cukup sekadar lengan pendek sebab kalau buat lengan panjang guna kain corak tu nampak macam baju tdo plak. Atleast kesadoan nye masih teserlah .. Biar nampak sado jangan nampak jambu ye hehehe

Disebabkan kemalasan ni .. baju ni sesuai nak pakai satu set atau nk pakai dengan seluar jean ke pun masih nampak sado ye.. Baju 2 in 1 namanye..

Reactions:

1 komen:

Dwi S said...

Thanks for sharing. Tertarik untuk mempelajari bagaimana cara membuat pola baju dirumah tanpa harus mengikuti kursus jahit?. Anda bisa memanfaatkan pola baju siap pakai dari Fitinline.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...