FACEBOOK D AWANA MULTITRADE

PERKHIDMATAN KAMI

PERKHIDMATAN KAMI

UNTUK MAKLUMAN

UNTUK MAKLUMAN

Dec 26, 2016

PROMOSI JAPANESE COTTON UNTUK PENGHABISAN STOK HUJUNG TAHUN


 Dapatkan promosi penghabisan stok sempena hujung tahun bagi pelbagai saiz kain Japanese Cotton.. Boleh dibeli dari saiz 1/4meter , 1/2meter dan 1 meter.. Sesuai peminat2 kraf juga.. Untuk sebarang pertanyaan boleh terus whatsapps 0133207821 .


HARGA : 
1/4METER ( FAT QUATER ) = RM4 πŸ‘‰πŸ»/  RM 3.50 ( promosi ) 
1/2 METER                             = RM8 πŸ‘‰πŸ»/ RM7 ( promosi ) 
1 METER                                = RM15πŸ‘‰πŸ»/ RM 14 ( promosi )




    


















Dec 15, 2016

TUTORIAL MENJAHIT SPAN BAJU


TUTORIAL MENJAHIT SPAN BAJU DENGAN CARA CEPAT DAN MUDAH ...
SELAMAT MENCUBA





Dec 14, 2016

BIAS TAPE MAKER


Bias Tape Maker Set dah restock . Harga RM55/set 

Lebih jimat dari beli yang berasingan . Digunakan untuk membuat piping/lis sendiri mengikut saiz yang dikehendaki .. Berminat boleh terus whatsapp kami di 0133207821



HARGA: RM55 

KOS POS SM RM 7 / SB SRWK RM 12


Juga terdapat dalam pek berasingan 


Untuk tutorial penuh boleh rujuk video di bawah:



Sep 12, 2016

COTTON PANEL

Fabrik bersaiz 45" x 39" biasa digunakan untuk tilam baby, quilt dan sebagainya
KOS POS SM RM 6 / SS RM 10.60
Untuk pertanyaan dan tempahan online sila hubungi /whatsapp 0133207821


KOD CP 01
RM25 
( AVAILABLE)

KOD CP 02
RM25 
( AVAILABLE)

KOD CP 03 
RM25 
( AVAILABLE)

KOD CP 04
RM25 
( SOLD OUT)

KOD CP 05 
RM25 
( AVAILABLE)

KOD CP 06 
RM25 
( AVAILABLE)

KOD CP 07 
RM25 
( AVAILABLE)

KOD CP 08
RM25
( AVAILABLE)



KOD CP 09
RM25
( SOLD OUT)


KOD CP 10 

RM25
( SOLD OUT)

Sep 11, 2016

COTTON REMNANT UNTUK SAIZ 11" x 10" 

HARGA RM 1 /SEKEPING 

Untuk pertanyaan dan tempahan online boleh hubungi 0133207821 








Sep 7, 2016

Kami menjual pelbagai jenis tapak untuk mesin jahit portable secara online. Jika ingin membuat pesanan online bole terus whatsapp 0133207821


Tapak Spring Hemmer untuk mesin industri sahaja..
 Digunakan utk jahit gulung dan mudah digunakan pada bentuk curve.
 Berminat terus pm 0133207821.

 Stok adalah terhad. Harga belum termasuk pos

TIPS JAHITAN DIWAKTU MALAS



Ni tips berdasarkan kesilapan pengalaman saya menjahit baju anak .. ..

Tips malas yang saya gunakan :

1. Malas tukar benang .
Sebabkan baju ni ade 2 warna.. jadikan saya tindih je semua bahagian dengan dua line jahitan pada poket, leher dan lengan dengan benang biru cair.. Kalau tindih sekali nampak mcm malas..Jadi tindih 2 baris jahitan nampak mcm design hehehe..janji kemasan jahitan kena bagi sama ye

2. Lapik Leher
Konon2 malas nk jahit silang pangkah jadi buat siap2 lapik ke belah luar pastu jahit tindih 2 garisan bior nampak mcm design..dah alang2 bertindih tu ikut suka korang la nk buat garisan macamana pun

3. Kain tak cukup
Disebabkan kain biru cair nak buat bahagian tangan tak cukup.. jadi saya guna kain corak leher buat tgn.Cukup sekadar lengan pendek sebab kalau buat lengan panjang guna kain corak tu nampak macam baju tdo plak. Atleast kesadoan nye masih teserlah .. Biar nampak sado jangan nampak jambu ye hehehe

Disebabkan kemalasan ni .. baju ni sesuai nak pakai satu set atau nk pakai dengan seluar jean ke pun masih nampak sado ye.. Baju 2 in 1 namanye..

Jul 31, 2016

TUTORIAL MENJAHIT SILANG PANGKAH DENGAN MUDAH

video
Ni saya sharekan cara saya menjahit silang pangkah pada leher.. Saya lebih suka guna cara ni sebab lebih kemas, cepat dan mudah semasa menjahit sebelum badan ddicantumkan .. Takde la jari asyik nk tercucuk je kan .. Selamat mencuba

BIAS TAPE MAKER

        



Fungsinya adalah untuk membuat piping/lis/kun menggunakan fabrik sendiri dengan lebih kemas dan cepat . 
HARGA :
SAIZ 6MM = RM 13

SAIZ 12MM ( standard ) = RM15
SAIZ 18MM = RM17
SAIZ 25MM = RM19
KOS POS SM RM 6.30 / SS RM 10.60

Untuk tempahan online boleh whatsap 013-3207821

TIPS MEMBELI KAIN ELA / KAIN PASANG !!


Bagi yang baru2 berjinak mesti ramai yang tak tahu nk memilih fabrik.. dimana? bagaimana? Jom kita kenali tip2 berikut.
1. CEK METER KAIN
Kalau membeli kain pasang yg dh siap potong, jangan dengar sangat ckp jurujual tu.. deme tu nk melariskan kain je. Tak semua. Kadang2 bila tanya, betul ke kain ni 4 meter? Dorang pun ye kan je. Bila balik rumah, tengok2 3.75 meter je.
Ada situasi bila kita bertanya " kalau nak buat baju kurung moden cukup tak 4 meter ni?" Jurujual pun ckp.. "stendet la 4 meter mmg cukup kak " tapi masalahnya pelanggan tu saiz 3XL . Camne tu ?

2. TERTIPU DENGAN PROMOSI
Bila dengar je ada jualan happy hour ke, beli 5 free 5 ke, rm50 4 pasang ke , terus je beli. pastikan dulu kualiti fabrik, harga pasaran setara atau tidak.

3. SURVEY HARGA 
Jangan terus tertumpu kepada satu kedai sahaja. Rajin2 lah buat perbandingan antara kedai kain yg ada. Kualiti sama tapi harga berlainan, cuma bezanya pilihan je la. Kalau dah terdesak tu tak kisah la kan Mengikut pengalaman saya, kedai kain yang harga berpatutan ikut ranking adalah
a. NAGOYA
b. KAMDAR, MADRAS , GIO dll
c. HARISSON , GULATI'S dll
d. JAKEL, MAYA, dll

4.JUMLAH 
Kenalpasti dulu paten baju apa nak buat baru kira jumlah meter yang diperlukan . Nak2 plak sekarang ni mcm2 fesyen . Bukan semua pakaian kita guna cukup 4 meter.

5.TERTIPU DENGAN LAMPU
Masalah terjadi bila kita pergi kedai kain yang lampunya warna kuning/oren. Nampak warna peach, bila balik rumah, tengok2 kain bertukar jadi warna pink. Kedai kain pun pandai la nk promot fabrik bg nampak cantik. Bila situasi mcmni, bawak fabrik tu di bawah lampu putih ( kalimantang) takpun, suruh jurujual tu heret kayu kain tu tepi pintu , Ataupun stenbai torchlight lampu putih siap2. Jangan nak segan2 , nanti sendiri yang rugi . Saya sendiri buat perkara2 ni ..  yelah kalau dah asyik lari je warnanya...

6. CORAK FABRIK
Bagi corak berkaki atau corak jalur2, bukan semua saiz cukup untuk 4 meter. Nak2 plak kalau dah masuk saiz L, XL dan keatas. Mulalah bila dah potong kain, ada plak yang tak cukup.

Jul 25, 2016

PENGURUSAN SUKANEKA - CELCOM EASTERN


TARIKH : 23 JULAI 2016 
TEMPAT : SURIA CHERATING BEACH RESORT 
ACARA : 8 ACARA 

BEKERJASAMA DI BAWAH EIGHTNIGHT SDN BHD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...